top of page
Zoeken
  • lotjetoe

Die Wunder der Natur

Moeder Aarde, veelal mythologische term die in verschillende werelddelen staat voor aard van de vruchtbaarheid of godin van de vruchtbaarheid. Synoniem voor natuur staan: karakter, neiging, temperament, type, persoonlijkheid. Alsof de natuur een eigen persoon is, die beschikt over een eigen wil en trekken. Ze kan vriendelijk zijn, haar schoonheid tonen waarbij ongemerkt je mond open zakt (zoals mannen compleet verbouwereerd kunnen kijken naar een mooie vrouw, of vice versa inclusief alle mogelijke gendervarianten). Je wordt erdoor in beslag genomen, ondergedompeld en plotsklaps verliefd. Een verliefdheid, waarbij ze overal om je heen is en je optilt uit de sleur van alledag en je meeneemt, waarheen je ook gaat. In dit prille liefdesgeluk is alles aan haar fantastisch en wil je elke centimeter ontdekken. De roze bril op het puntje van je neus en kijken maar. Elke vierkante meter oppervlak afstruinen, betasten, inprenten en er kortstondig bezit van nemen.

Daarentegen is zij ook toegevend aan jou en laat zich van haar beste kant zien, bemint je graag.

Pas enige tijd later kom je erachter, dat ze ook een andere kant heeft. Maak haar niet kwaad. Als een blad aan een boom, draait ze om en toont haar toorn. Ze toornt letterlijk boven je uit en kan je op je grondvesten doen schudden. Je zoekt dekking, voor alles wat er naar je hoofd gesmeten wordt en besluit af te wachten tot de grootste storm voorbij is. Haar vernietigingsdrang raast voort, alles verwoestend wat ze op haar weg tegenkomt. Tot de angel eruit is, het vuur gedoofd. Een stilte volgt totdat ze heel zachtjes weer begint te zingen. Je durft langzaam weer wat dichterbij te komen, schuchter te begroeten. Een korte periode van herstel volgt, wonden worden gelikt en de zwakke plekken gerepareerd. De balans tussen de vier essentiële elementen vuur en water, aarde en lucht keert langzaam terug.


De laatste weken laat moeder aarde zich hier ook van alle kanten zien. Helderblauwe luchten, bloedhete dagen, nevelige ochtenden, straffe regen, hagelstenen als tennisballen, wind, onweer. Er blijft niets over dan dat wij ons aanpassen aan haar omstandigheden en ons te laten verrassen voor wat ze in petto heeft.

Onderstaand de foto's van de gemaakte tripjes, elk deel van dit ongekend mooie land weer anders.


Foto's Tessin, Lugano Scenic Trail & Monte Tamaro - Monte Lema





Via Alpina etappe Linthal - Urnerboden (Vorfrutt/Klausenpas)


Via Alpina etappe Urnerboden (Vorfrutt) - Altdorf


Via Alpina etappe Altdorf - Engelberg


Via Alpina etappe Grindelwald - Meiringen


Gimmelwald, Obersteinberg, Stechelberg, Birg


Aletsch Arena Fiesch: Fieschertall - Eggishorn


96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page